Mediabericht 2015

Opening Repair Cafe Teylingen

Bericht 21-09-2015 Teylingen Nieuws “Repair Café Teylingen zal voortaan iedere derde zaterdag van de maand plaatsvinden” Zaterdag is het vernieuwde Repair Cafe Teylingen officieel geopend door Wethouder Arno van Kempen. Als openingshandeling aan hem de taak om een demo opstelling van de thermo-akoestische generator aan de praat te krijgen. Het lukte hem de akoestische golf aan de gang te krijgen en het lampje te laten branden. Naast de openingstoespraak van oprichter Stan van Gemert, kwamen ook Ria van Eijck (Welzijn Teylingen) en Johan Braaksma (Jongerenwerk Teylingen) aan het woord. Ondertussen druppelde de eerste bezoekers al binnen en konden de reparateurs aan de slag. Uiteindelijk stroomde het vol en werd het een gezellige drukte.

Workshop

Aan de workshop solderen deden meerdere deelnemers mee en werd er stap voor stap geknutseld aan een stoere ketting met een audio plug. Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat. In de kinderhoek werd vrolijk geknutseld en geschminkt, terwijl de ouders met hun kapotte apparaten en spullen aanschoven bij een van de reparateurs. Ook de Wensbox van Jongerenwerk Teylingen was aanwezig, waarin een wens gedaan kan worden voor jongeren die het thuis niet zo breed hebben.

Reparaties

Aan het einde van de middag ging iedereen weer huiswaarts met hun gerepareerde spullen, weer klaar voor gebruik. Meer dan 25 succesvolle reparaties werden geregistreerd en een hoop dankbare bezoekers. Onder andere elektrische apparaten, fietsen en kledingstukken waren erg populair. Als klap op de vuurpijl heeft Wil ter plekke ook nog eens de gescheurde theaterdoeken van het podium in de Ex-Voto gemaakt.

Repair Café Teylingen

Het Repair Café Teylingen zal voortaan iedere derde zaterdag van de maand plaatsvinden. De volgende bijeenkomst is op 17 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de Buurtkamer Agneshove in Voorhout. Kijk voor meer informatie op de website en like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven. Bron: http://teylingen.nieuws.nl/nieuws/3334/opening-repair-cafe-teylingen/ Door: Lisa de Blok
Stichting Repair Café Teylingen © 2022
KvK 64213293 Bank: NL37 SNSB 0926 1791 60
Repair Cafe Teylingen weggooien mooi niet