Mediabericht 2015

Kindergemeenteraad Teylingen: 1100 euro voor natuurcentrum Koudenhoorn

Bericht 25-11-2015 Leidsch Dagblad “en Repair Café Teylingen voor het gratis repareren van fietsen (500 euro) ook een deel van de beschikbare 2000 euro waar de kinderen over mochten beslissen” Naast Koudenhoorn krijgen Ex-Voto voor de bouw van een podium (400 euro) en Repair Café Teylingen voor het gratis repareren van fietsen (500 euro) ook een deel van de beschikbare 2000 euro waar de kinderen over mochten beslissen. Korfbalvereniging TOP viel buiten de boot. Volgens de tijdelijke gemeenteraadsleden was het plan om voor 800 euro ergens op een schoolplein in Teylingen een korfbalpaal neer te zetten te duur en zouden maar weinig kinderen er gebruik van kunnen maken. Dinsdagavond moesten de kinderen keuzes maken, maar er werd ook flink op zijn Hollands gepolderd. Vier basisscholen uit de gemeente namen ieder met vier fractieleden en één wethouder deel aan de vergadering. Van tevoren gaven vertegenwoordigers van de projecten die geld wilden ontvangen een presentatie waarna de kindergemeenteraad door middel van een debat en stemming moesten besluiten welk idee in aanmerking zou komen.

Onderonsje

Al vrij snel ontstond tijdens de vergadering een Warmonds onderonsje tussen de Warmondse basisschool De Waaier en het project Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn. De raadsleden wilden maar liefst 1500 euro geven aan het natuurproject. De Achtbaan uit Sassenheim sloot zich hierbij aan, maar de Voorhoutse scholen De Achtbaan Cluster en De Achtbaan Distelweg waren het daar absoluut niet mee eens. De raadsleden zagen dat ze in een impasse zaten en schorste voor korte tijd de vergadering. Na het overleg toonden de vier basisscholen zich van hun constructieve kant en kwamen ze tot het compromis om het budget over drie van de vier projecten te verdelen.

Begrip

Raadsadviseur en organisator Klaas Overbeek over het evenement: “Het doel is om de kinderen te leren over politiek en democratie. Daarnaast is er ook een nevendoel: er zijn op zo’n avond ook een hoop ouders die nooit in de raadszaal komen.” Of de ouders en kinderen meer begrip voor de politiek krijgen is de vraag. “Het is lastig meetbaar. Maar bij de volgende gemeenteverkiezing is de lichting van de eerste kindergemeenteraad uit 2007 stemgerechtigd. Wie weet zien we het verschil.” Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/duinenbollen/article27582524.ece/Kindergemeenteraad-Teylingen-1100-euro-voor-natuurcentrum- Koudenhoorn Door: Roy Hazenoot
Stichting Repair Café Teylingen © 2022
KvK 64213293 Bank: NL37 SNSB 0926 1791 60
Repair Cafe Teylingen weggooien mooi niet