Mediabericht 2015

Kindergemeenteraad steunt drie projecten

Bericht 25-11-2015 Teylingen nieuws “Het idee van veilige fietsen stond alle partijen wel aan en na wat wikken en wegen kregen zij uiteindelijk € 500,-.” De kindergemeenteraad is eruit, de kinderen van de Waaier, de Startbaan en twee klassen van de Achtbaan namen dinsdagavond een besluit over de € 2000,- die er te verdelen was.

Projecten

Vooraf kregen alle vier de indieners van de projecten de tijd om de kindergemeenteraad te overtuigen van het nut van hun project. Hierna was het een kwestie van debatteren en onderling overleg. Uiteindelijk kwam er een eenduidig besluit, waar enkel voor de vorm toch maar over werd gestemd.

Repair Café Teylingen

Repair Café Teylingen kwam met een project waarbij de fietsen van leerlingen te repareren, zodat kinderen veilig kunnen fietsen. Zij vroegen hiervoor 750,- om fietsonderdelen te kopen. Het idee van veilige fietsen stond alle partijen wel aan en na wat wikken en wegen kregen zij uiteindelijk € 500,-. Voor de overige € 250,- zal het Repair Café Teylingen een inzamelingsactie moeten houden.

Jongerencentrum Ex Voto

Jongerencentrum Ex Voto wil graag een danspodium realiseren dat voor en door jongeren wordt gebouwd. Hun begroting kwam uit op 888,45 voor materialen, wat volgens sommige partijen ook wel wat goedkoper zou kunnen. Zij kregen na beraad 400,- te besteden, een bedrag waar het jongerencentrum mee aan de slag kan gaan. Een leerling merkte op dat het zeker in investering in hun eigen toekomst is. We zitten nu in groep acht, het jaar van de feestjes. Een stevig danspodium dat nog jaren mee gaat kunnen wij dus wel gebruiken.”

Het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn vroeg € 1.500,- om spullen te kopen om educatieve activiteiten te kunnen organiseren. Hier zagen de leden van de kindergemeenteraad het nut wel van in. Zij besloten om voor dit project € 1.100,- te geven, wat ze in dank werd afgenomen. Voor de officiële opening van Het Natuur Ontdekking Centrum zijn zij alvast geboekt voor de openingshandeling.

Korfbalvereniging TOP

Korfbalvereniging TOP had voor € 868,- graag korfbalpalen willen plaatsen op schoolpleinen. Dit project haalde het niet en ging met lege handen naar huis. De kindergemeenteraad vond de kosten voor de palen te hoog en was er niet van overtuigd dat hier veel gebruik van gemaakt zou worden. Bron: http://teylingen.nieuws.nl/nieuws/4539/kindergemeenteraad-steunt-drie-projecten Door: Lisa de Blok
Stichting Repair Café Teylingen © 2022
KvK 64213293 Bank: NL37 SNSB 0926 1791 60
Repair Cafe Teylingen weggooien mooi niet