JoJo logo naar boven naar boven
Ontmoetingswerkplaats de JoJo
Stichting Repair Café Teylingen © 2019
KvK 64213293 Bank: NL37 SNSB 0926 1791 60
Wij kunnen alleen blijven bestaan als onze kosten gedekt worden. Draagt u onze doelstellingen een warm hart toe?   Met deze module kunt u snel, gemakkelijk en veilig doneren, met creditcard, iDeal, Paypal, een eenmalige machtiging, en meer… teylingen repair cafe doneren Ja, ik doneer! teylingen repair cafe doneren 10 augustus 2016 10 augustus 2016
2016-10-08 Leidsch Dagblad
2016-08-17 De Teylinger
2016-10-26 De Teylinger
2016-11-02 De Teylinger
Repair Cafe Teylingen weggooien mooi niet
2016-12-16 Leidsch Dagblad
2016-12-21 De Teylinger
2017-01-20 Leidsch Dagblad
2017-11-15 de Teylinger
2017-04-01 De Teylinger.png
2017-11-17 Weekendkrant
2017-03-01 Witte Weekblad
2017-03-01 Teylinger nieuwsblad
2017-10-18 De Teylinger
2017-03-01 De Teylinger
 Ja, ik doneer! Ja, ik doneer!

Introductie

Ontmoetingswerkplaats De JoJo is opgezet door Stichting Repair Café Teylingen en is gevestigd in een voormalige leegstaande supermarkt aan het Hortusplein 14 in Sassenheim. Samen met de hulp van tal van vrijwilligers hebben we dit pand vanaf de grond af aan opgeknapt en omgetoverd tot een inspirerende en sfeervolle ontmoetingswerkplaats. Mensen komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te praten, samen te werken en van elkaar te leren. De werkzaamheden in de JoJo worden verricht door enthousiaste vrijwilligers. Zij staan drie dagen per week paraat om de JoJo open te stellen voor bezoekers.

Openingstijden

Dinsdag 13.00 tot 16.00 uur Donderdag 13.00 tot 16.00 uur Vrijdag 13.00 tot 16.00 uur Ontmoetingswerkplaats De JoJo Hortusplein 14 2171GZ Sassenheim

Meer informatie?

Kom zelf eens een kijkje nemen en vraag om een rondleiding, als u meer te weten wilt komen over de JoJo! Er is altijd ruimte om te praten over nieuwe initiatieven en samenwerking. Facebook Like de JoJo ook op Facebook om op de hoogte te blijven: @JoJo.Sassenheim Contact Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden van de JoJo? Neem dan contact op met Lisa de Blok op het nummer 0651759792 of stuur een mail naar JoJo@repaircafe-teylingen.nl

Wat is er te doen in de JoJo?

De verschillende afdelingen in de JoJo zijn met de inzet en vanuit het enthousiasme van de vrijwilligers ontstaan. Er is een heel divers aanbod; voor ieder wel wat wils. Natuurlijk is het mogelijk om ook gewoon voor de gezelligheid of uit nieuwsgierigheid een bezoek te brengen. Tijdens openingstijden is iedereen van harte WELKOM!

Repair Café Teylingen

Hier kunt u ook doordeweeks, buiten de bijeenkomsten om, uw kapotte spullen laten repareren. U kunt uw item afgeven en het achterlaten ter reparatie. Kosten: vrijwillige bijdrage plus de kosten voor nieuwe onderdelen (in overleg).

Weggeefwinkel

Hier kunt u uw spullen brengen waar u op uitgekeken bent of u die u niet meer passen. Natuurlijk kunt u ook lekker gratis komen shoppen. De Weggeefwinkel heeft geen kassa, wel een donatiepotje.

Houtwerkplaats (GGZ)

Hier werken vanuit GGZ Rivierduinen cliënten met een indicatie voor dagbesteding, begeleid door Richard Rotteveel. Houten artikelen in opdracht laten maken is mogelijk.

Koffiecorner

Hier kunt u een kopje heerlijke bonen koffie of biologische thee drinken. De Koffiecorner heeft tevens een inloopfunctie met als thema ‘Ontmoeten door doen’. Zo worden hier geregeld workshops georganiseerd op de dinsdag- en vrijdagmiddag.

Fietsenwerkplaats / 2e Hands

fietsshop

Hier worden fietsen opgeknapt en te koop aangeboden voor een klein prijsje. Adhoc fietsenreparaties worden niet meer ondersteund.

Kluswerkplaats

Vanuit hier worden de dagelijkse klussen en de uiteenlopende werkzaamheden binnen de JoJo uitgevoerd. We beschikken over veelzijdig gereedschap en over vrijwilligers met de kennis en de kunde om alles te kunnen maken.

Naaiatelier

Momenteel zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor achter de naaimachine. Hier kunnen we dan als activiteit ter ondersteuning van de Prince/Princes Foundation meehelpen om nieuwe kleertjes te maken voor kinderen in armere landen.

Laswerkplaats

In de loods staat het grovere geschut en kan van alles gemaakt, bewerkt en gelast worden van metaal.

Computerhoek

Momenteel heeft deze afdeling geen vaste vrijwilliger meer, maar nog wel een breed assortiment aan computers en onderdelen. Hier is het mogelijk voor een zacht prijsje een pc of onderdelen aan te schaffen.

Thaise Tempel (Zen & Massageruimte)

Hier worden op afspraak Thaise massage behandelingen gegeven door een gediplomeerde, professionele masseuse. (afspraak: 06 16 255 775)

ElektroLab

Een experimenteer en ontwikkellab op het gebied van elektronica. Hier kan geknutseld worden met schakelingen en hebben we gespecialiseerde meetapparatuur.

Creatieve ateliers

De ateliers zijn toegankelijk worden gebruikt door verschillende kunstenaars. O.a. een aantal leden van kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld laten hier hun creativiteit tot leven komen.

Fotostudio

Eenvoudig ingerichte studioruimte met aanwezige studioverlichting en -attributen om professionele studiofotografie mogelijk te maken.

Muziekstudio

Kleine ruimte met muziekapparatuur voor het beoefenen en opnemen van (voornamelijk) elektronische muziek.

Activiteiten

Er worden regelmatig activiteiten in de JoJo georganiseerd in de vorm van workshops, cursussen en bijeenkomsten. Een activiteit bijwonen? Houd de agenda in de gaten! Zelf een activiteit organiseren of een leuk idee aandragen? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Wat is er al gedaan in de JoJo

In augustus 2016 kregen we van Hoogvliet Beheer B.V. de sleutel van deze locatie. Het pand was toen compleet kaalgestript, dichtgetimmerd en leeg… Samen met een stel enthousiaste vrijwilligers zijn we maar gewoon begonnen bij het begin. We hadden een doel voor ogen en ons enthousiasme werkte gelukkig aanstekelijk. Met de middelen die we voor handen hadden, hebben we zo alles helemaal eigenhandig weer opgebouwd. We kregen steeds meer hulp aangeboden en vrijwilligers sloten zich bij ons aan. Ieder met een eigen talent, waardoor we samen al snel een heel eind kwamen. Er begon regelmaat en structuur te ontstaan in de dagelijkse gang van zaken en samen maken we er het beste van! Sinds oktober/november 2016 gingen we met de basis aan voorzieningen voor het eerst open voor bezoekers. Sindsdien is de Weggeefwinkel, het Repair Cafe en de Houtwerkplaats drie dagen per week geopend. De andere onderdelen sloten zich later hierbij aan. Nadat de brandveiligheidseisen, vergunningen, financiën en andere zaken op orde waren, konden we ons gaan focussen op de maatschappelijke meerwaarde. De JoJo: ‘Samen voor mekaar!’ Sindsdien hebben we een flinke groei doorgemaakt. Zowel in aanbod van activiteiten, de inzet van vrijwilligers en de positieve impact op de omgeving. We voorzien blijkbaar in een grote behoefte om vanuit de samenleving zelf dingen op te zetten en te organiseren en naar eigen kracht en inzicht iets te kunnen betekenen. We hebben de JoJo samen opgebouwd, en daar mogen we best trots op zijn!

MAEX; de maatschappelijke beurs

In de volgende tabel kun je het resultaat zien van onze maatschappelijke meerwaarde, uitgedrukt in het MAEX Waardeweb. Dit is inmiddels ‘de beurs van Nederland’ waarmee de waarde van maatschappelijke initiatieven in ons land wordt bijgehouden. Bekijk hier ook onze profielpagina van de MAEX. Uw donatie is van harte welkom!
2018-01-12 Weekendkrant