naar boven naar boven
Wie is de Stichting Repair Café Teylingen? Wie zijn de initiatiefnemers? Wil je ook vrijwilliger bij ons worden? Kijk snel op de vacature pagina om met ons in contact te komen...

Over ons

Wij draaien dankzij onze vrijwilligers

De Stichting Repair Café Teylingen is een buurtorganisatie die helemaal draait dankzij de inzet van onze vrijwilligers.

Initiatief nemers

In juli 2015 besloten Welzijn Teylingen en Stan van Gemert een samenwerkingsproject aan te gaan. Een van deze aspecten was het realiseren van Repair Café Teylingen. Op 19 september 2015 heeft de officiële opening plaatsgevonden. Op 28 september 2015 is de oprichting van onze Stichting een feit. Sindsdien is de stichting organisch gegroeid. Een grote stap voorwaarts is gezet met project JoJo in 2016. Dankzij de tomeloze inzet en ondersteuning van buurtbewoners en bovenal Lisa de Blok, is ons ontmoetingscentrum een feit geworden.

Gegevens van onze Stichting

Naam van de instelling: Stichting Repair Café Teylingen RSIN/fiscaal nummer: 855568495 KvK-nummer: 64213293 Contactgegevens: Stan van Gemert, ‘s Gravendamseweg 5 2215 TB, Voorhout Informatie over dagelijkse activiteiten: 06-51 75 97 92

Onze doelstellingen

Onze doelstellingen hebben directe relaties met de mens en milieubelangen. Wij zetten ons in voor: het bevorderen van de sociale cohesie het stimuleren van hergebruik van huisraad het creëren van milieubewustzijn het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het re-integratieproces het ondersteunen van mensen met een (te) krappe beurs door middel van het schenken van gerepareerde goederen het terugdringen van e-waste (elektronische apparaten afval)

Samenstelling van het bestuur

Stan van Gemert: bestuursvoorzitter Lisa de Blok: secretaris Marian Waasdorp: penningmeester

Beloningsbeleid

Stichting Repair Café Teylingen keert geen beloningen uit. Wel werkt onze Stichting met onkostenvergoedingen. Hierbij kan gedacht worden aan een vergoeding van gemaakte kosten voor reiskosten (ophalen van goederen), gereedschap, reparatie materiaal of voorraad-artikelen (zekeringen, garen, stekkers enz.) die zijn aangeschaft. Wij zijn een NON-PROFIT organisatie. Bij winst zullen wij deze aanwenden ter uitbreiding van het realiseren van onze doelstellingen.

Financiële verantwoording

Wij zijn open en transparant en publiceren alle inkomsten en uitgaven aan het einde van het boekjaar. Ons eerste jaar omvat een lang eerste boekjaar. Conform de eisen van de belastingdienst, zie hieronder de financiële verslagleggingen over desbetreffende jaren: 2015 en 2016 2017 2018 2019 .

Beleidsplan

Zomer 2020 zal onze stichting naar een andere locatie verhuizen. Diverse mogelijkheden worden onderzocht. Nadat zekerheid is verkregen over de nieuwe locatie, zal tevens het beleidsplan worden aangepast. Het beleidsplan 2018-2019 wat hier in te zien is, wordt tot die tijd gecontinueerd.

Uitgeoefende activiteiten

Sinds juli 2015 voeren we gesprekken met vele instanties en instellingen om na te gaan op welke wijze wij positieve ondersteuning zouden kunnen bieden aan onder andere mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen in de GGZ, jongeren, ouderen, statushouders alsook dementerenden. In september 2015 zijn we begonnen met onze bijeenkomsten te organiseren. Hieronder staan onze reparatie-resultaten. Op Facebook en op deze website zijn foto’s te zien die een indruk geven van de geweldige sfeer. 28 september 2015 zijn we formeel een stichting geworden. 7 november 2015 ontvingen wij het bericht dat de belastingdienst de ANBI status aan ons heeft toegewezen! Meer updates zijn te lezen op de web-pagina “Nieuwtjes”.

U bent enthousiast en wilt mee helpen aan onze stichting?

Staat u vierkant achter onze initiatieven en bent u handig, heeft u leuke ideeën of wilt u leuke en energieke workshops geven? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken! U bent van harte welkom bij ons. Neem vrijblijvend contact op met ons via info@repaircafe-teylingen.nl ook als u eerst meer informatie wenst te ontvangen.

Wat wordt er zoal aan reparaties aangeboden?

De eenzame top 2 van aangeboden reparaties bestaat uit stofzuigers en Senseo/Nespresso apparaten. Uiteraard worden ook vele, vele andere artikelen ter reparaties aangeboden. Denk aan gebroken wandelstok, wandklok die niet meer loopt, naaimachine die niet meer zigzagt of in zijn geheel niets meer doet, LCD TV die geen beeld meer geeft, uitgelopen en vastgeroestte batterijen in een vergrootglas met lamp, versterker die niets meer doet, naden los van tas, gat en winkelhaak in pantalon, oven laat de stop doorslaan, oplader laadt niet op, blender doet niets meer, digi-ontvanger werkt niet meer, waterkoker warmt niet of slaat niet af, lamp brand niet, gordijnen met een stuk eruit, zakken van een pantalon gescheurd, hengsel van tas kapot, naad pantalon uitgescheurd, broek met kapot kruis, leren jas met scheur, zak en kruis van broek kapot, gescheurde naden schoen en natuurlijk fietsen met allerlei uiteenlopende zaken waaronder afstellen stuur en zadel, handremmen maken, speling achterwiel verhelpen, achteruitkijkspiegel monteren, banden plakken en banden vervangen, verlichting vervangen, reflectoren plaatsen en nog veel, veel meer… Herkent u iets van deze problemen? Kom dan ook langs bij de JoJo. Reparaties doordeweeks zijn mogelijk op basis van individuele afspraken en de beschikbaarheid van onze reparateurs. Loop vrijblijvend binnen en vraag naar de mogelijkheden. U kunt gelijk genieten van een goed smakend bakkie als onderdeel van ons project: “Ontmoeten door doen”. Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Zendt een e-mail naar info@repaircafe-teylingen.nl
Stichting Repair Café Teylingen © 2019
KvK 64213293 Bank: NL37 SNSB 0926 1791 60
Repair Cafe Teylingen weggooien mooi niet